KORPUS:
100g orieškov mix
100g polohrubej múky
160g kryštálový cukor
125g klasické zmäknuté maslo
KRÉM:
250g mascarpone + 40g vanilkový cukor
250ml smotany na šľahanie + 40 g vanilkový cukor
VRCH:
100g orieškov mix (dokopy aj s korpusom teda 200g)
1 Pikao (zahustené kakaové mlieko v tube)
1 jesenka (alebo piknik - zahustené sladené mlieko v tube)
Postup:
KORPUS:
Orechy postrúhať,pridať ostatné ingrediencie,vypracovať cesto,natlačiť na spodok formy a šup do rúry na 15 minút (180 stupňov) - necháme úplne vychladnúť.
KRÉM:
Mascarpone vymiešame s cukrom.Smotanu vyšľaháme aj s cukrom do šľahačky.Opatrne zmiešame s mascarpone a navrstvíme na vychladnutý korpus.
VRCH:
Oriešky na sucho opražíme.Ak sme mali v orechovom mixe aj lieskovce, tak ich po opražení povyberáme,pošúchame v rukách(zbavíme sa šupiek) a až vychladnuté oriešky rozložíme na vrch.Pred podávaním odkrojený koláčik prelejeme CIK-CAK spôsobom najprv JESENKOU, potom PIKAOM.