Flodni - Fluden - Flodny - židovská torta

600g múka hladká
250g, masla,alebo Hery
4 vajcia
7g sušeného droždia
1PL kryštálového cukru
Jablková náplň:
10 jabĺk
50g hrozienok
škoricový cukor
vanilkový cukor
cukor podľa chuti a kyslosti jabĺk
Maková náplň:
2 hrnčeky mletého maku
2dcl mlieka
cukor podľa chuti
na potretie:
vajce


Z múky,masla,vajec,droždia a cukru vypracujeme cesto,ktoré rozdelíme na 4 diely a dáme na 1 hod. odpočinúť do chladničky.Pripravíme si náplne:Na jablkovú zmiešame nastruhané jablká s ostatnými surovinami.Na makovú dáme uvariť mlieko,vsypeme mletý mak,povaríme a osladíme.Vyvaľkáme postupne 4 placky hrubé cca 2-3mm, popicháme vidličkou a 2 upečieme v rúre  10-15min. na 170°C.Použijeme papier na pečenie.Do hlbšieho plechu dáme na dno papier na pečenie,naň položíme neupečenú placku placku,na ňu jablkovú náplň,upečenú placku,makovú náplň,upečenú placku,jablkovú náplň a nakoniec neupečný plát.Potrieme vajíčkom,popicháme vidličkou a pečieme asi 30 minút na 160°
Na flodni je veľa receptou s rôznymi plnkami.