500g polohrubej múky
30g droždia
80g cukru
50g masla
2 žĺtky
soľ
3dl mlieka
400g ríbezlí
100g hrubej múky
100g masla
100g práškového cukru
Postup: Z trocha múky, z droždia, z časti cukru a z mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, zbytok cukru, rozpustené maslo, žĺtky, a soľ. Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rovnomerne rozvrstvíme do vymasteného plechu a posypeme vrstvou ríbezlí. Hrubú múku zmiešame s posekaným maslom a práškovým cukrom. Pripravenou posýpkou posypeme koláč, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 20 - 30 minút.
Popular Posts
Labels List
Blog Archive
-
▼
2012
(106)
-
▼
decembra
(17)
- Nutellové špičky
- American apple pie
- Rafaelo rez
- Ríbezľový kysnutý koláč
- Makovo-tvarohový koláč-mňamkový
- Svieženky
- Kakaový závin
- Kokosové guľky-nepečené
- Vínové pečivo
- Strojčekové tyčinky
- Medové trubičky
- Orechové trubičky
- Arašidové koliečka
- Kokosové plnené koliečka od Evičky Klekandy
- Medovníčky-hneď mäkké-OD RADMILKY
- Linecké cesto
- Krehké jablkové(tvarohové)rezy
-
▼
decembra
(17)
Používa službu Blogger.