Mliečna poťahovacia hmota.

20dkg sušeného polotučného mlieka (preosiať)
20dkg práškového cukru (preosiať)
3-4 lyžičky oleja
3-4 lyžíce pšeničného sirupu (lyžíce nestierať prstom,ale nechať voľne stiecť a znova nabrať)môže byť glukóza,alebo med
Trochu teplej vody(asi 30-50 ml) ale s vodou veľmi opatrne.Určite nelíať všetku vodu naraz.
Môžete pridať aroma podľa chuti.
Hmota je po zarobení zahriatá a preto je vždycky mäkká a lepí.Dajte ju do sáčku a nechajte tak 2 hodiny vychladnúť.Pokiaľ je stále mäkká,zahustíte ju rovnakým dielem sušeného mlieka a cukru.Ak lepí,potrite si ruky olejom a prepracujte.
Pokiaľ je tuhá hneď po zarobení,obsahuje málo tekutín.Namočte si ruky a hmotu prepracujte.Tento postup opakujte tak dlhodo,kým nemá konzistenciu plastelíny.