0
Jablkové slimáky z plundrovaného cesta
Suroviny:
500g múka hladká
2PL cukor kryštál
2PL droždie sušené(dva balíčky)
1/2KL soľ
1ks vajce
220-250ml vlažného mlieka
180g maslo
plnka:
120g hrozienka
2KL škorica mletá
2ks jablká
50g maslo
150g cukor hnedý trstinový(ak nemáte môže byť aj obyč)
na poliatie:
100g cukor práškový
3PL horúceho mlieka
Z múky,cukru,droždia,soli,vajca a mlieka som vymiesila cesto. Cesto som rozvaľkala na obdĺžnik veľký asi 40/60cm. Maslo som si nakrájala na tenké plátky a poukladala som ho na 2/3 cesta.Cesto som preložila tak,že najprv som zložila 1/3 prázdneho cesta(z ľavej strany) na prostrednú časť,kde bolo maslo a na ňu som preložila z pravej strany poslednú tretinu kde bolo poukladané maslo. Cesto som zase rozvaľkala do veľkosti zhruba 40/60 cm.Zložila som ho podobne ako prvýkrát.Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a uložila som ho do chladničky na 15 minút. Tento postup rozvaľkania a skladania a uloženia do chladničky na 15 minút som opakovala ešte dva razy.Pokým som mala cesto v chladničke pripravila som si plnku.Do kastróla som si dala cukor a maslo.Maslo som si trošku ohriala,aby sa dalo dobre premiešať s cukrom.Jablká som si očistila a pokrájala som ich na malé kúsky.Pridala som ich k cukru so škoricou a hrozienkami.Všetko som spolu premiešala.Pripravenú jablkovú plnku som rozotrela na rozvaľkané cesto.Cesto som stočila do rolády a nakrájala som z neho kotúče hrúbky asi 2,5 cm,poukladala na pomastený plech a piekla vo vyhriatej rúre 200C 15 minút.Vychladnuté som ich postriekala polevou:rozmiešaný cukor a horúce mlieko.
Popular Posts
Labels List
Blog Archive
-
▼
2012
(106)
-
▼
februára
(40)
- Domáci glukózový sirup
- Šišky od babičky Aničky
- Filigrány
- Machový korpus od Ivky
- Hodolánka
- Krém aj poleva z čokolády a kyslej smotany
- Plnené žemle
- Gothajský šalát
- Sterilizovaná oškvarková nátierka
- Tvarohové guľky krstnej mamy.
- Karamel z bielej čokolády
- Extra čokoládové muffiny
- Bolonské lasagne
- Čokoládové rožky
- Grilážové rezy
- Bratislavské rožky
- Metrový koláč
- Karamelový korpus od Jiřinky
- Jablkové slimáky z plundrovaného cesta
- Kokosový krém so Salkom do torty
- Mramorovaný korpus
- Šťavnatý koláč s čokoládou polevou
- Langoše
- Čokoládový krém na plnenie tôrt
- Čokoládová cukríková hmota
- Šťavnaté rezne
- Výborný cuketový koláč
- domáca pizza
- Čokoládová torta
- Pudingáče
- Orechový a makový závin
- Eskymo rezy
- Čokoládový zákusok od babičky Aničky
- Rafaelo
- Šuhajdy
- Nepečená jablková torta.
- Banánová roláda
- Orechové guľky-nepečené
- Nanukové rezy
- Obrátený jablčník
-
▼
februára
(40)
Používa službu Blogger.