250-300g bielej čokolády-najlepšia je milka
100ml smotany na šlahanie
štipka soli
Čokoládu nasekáme na kúsky a dáme na plech s papierom na pečenie,vložíme do rúry vyhriatej na 120°C na 10minút povoliť.Hneď ako povolí,jurozotriem na plech-nebojte sa drolivej konzistencie a dáme naspäť do rúry.Pečieme do zlatohneda asi 10-15minút.V hrnci zohrejeme smotanu-nevaríme,v nej rozmiešame čokoládu pokým sa nerozpustí,pridáme štipku soli.Nalejeme do pohárov a necháme v chladničke pár hodín stuhnúť.Môžeme ho pridávať do krémov,alebo na toast alebo na mlsanie.Vydrží pár mesiacov-teda taká je jeho trvanlivosť,ale doma nevydrží,lebo sa zje.
Popular Posts
Labels List
Blog Archive
-
▼
2012
(106)
-
▼
februára
(40)
- Domáci glukózový sirup
- Šišky od babičky Aničky
- Filigrány
- Machový korpus od Ivky
- Hodolánka
- Krém aj poleva z čokolády a kyslej smotany
- Plnené žemle
- Gothajský šalát
- Sterilizovaná oškvarková nátierka
- Tvarohové guľky krstnej mamy.
- Karamel z bielej čokolády
- Extra čokoládové muffiny
- Bolonské lasagne
- Čokoládové rožky
- Grilážové rezy
- Bratislavské rožky
- Metrový koláč
- Karamelový korpus od Jiřinky
- Jablkové slimáky z plundrovaného cesta
- Kokosový krém so Salkom do torty
- Mramorovaný korpus
- Šťavnatý koláč s čokoládou polevou
- Langoše
- Čokoládový krém na plnenie tôrt
- Čokoládová cukríková hmota
- Šťavnaté rezne
- Výborný cuketový koláč
- domáca pizza
- Čokoládová torta
- Pudingáče
- Orechový a makový závin
- Eskymo rezy
- Čokoládový zákusok od babičky Aničky
- Rafaelo
- Šuhajdy
- Nepečená jablková torta.
- Banánová roláda
- Orechové guľky-nepečené
- Nanukové rezy
- Obrátený jablčník
-
▼
februára
(40)
Používa službu Blogger.