0
Langoše
1Kg hladkej múky
2 vajcia
400ml mlieka
250g kyslej smotany
4 kávové lyžičky soli
1 kávová lyžička cukru
kocka drozdia-tak 42g
Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto,ale nie je problém,keď je niekto veľmi hladný aj hneď,ale neskôr také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho mikroténového sáčku,ja dávam už cesto do veľkej misky a prikryjem.Vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom.A pre tých ktorí nevydržia hneď po vykysnutí vyprážaju na rozpálenom tuku.
Popular Posts
Labels List
Blog Archive
-
▼
2012
(106)
-
▼
februára
(40)
- Domáci glukózový sirup
- Šišky od babičky Aničky
- Filigrány
- Machový korpus od Ivky
- Hodolánka
- Krém aj poleva z čokolády a kyslej smotany
- Plnené žemle
- Gothajský šalát
- Sterilizovaná oškvarková nátierka
- Tvarohové guľky krstnej mamy.
- Karamel z bielej čokolády
- Extra čokoládové muffiny
- Bolonské lasagne
- Čokoládové rožky
- Grilážové rezy
- Bratislavské rožky
- Metrový koláč
- Karamelový korpus od Jiřinky
- Jablkové slimáky z plundrovaného cesta
- Kokosový krém so Salkom do torty
- Mramorovaný korpus
- Šťavnatý koláč s čokoládou polevou
- Langoše
- Čokoládový krém na plnenie tôrt
- Čokoládová cukríková hmota
- Šťavnaté rezne
- Výborný cuketový koláč
- domáca pizza
- Čokoládová torta
- Pudingáče
- Orechový a makový závin
- Eskymo rezy
- Čokoládový zákusok od babičky Aničky
- Rafaelo
- Šuhajdy
- Nepečená jablková torta.
- Banánová roláda
- Orechové guľky-nepečené
- Nanukové rezy
- Obrátený jablčník
-
▼
februára
(40)
Používa službu Blogger.