Zebrový cheesecake




Zase jeden podľa Aďky Polákovej
Korpus:
180g maslových sušienok
1 lyžica kakaa
80g zmäknutého masla
Plnka:
150ml smotany na šľahanie
100g čokolády na varenie
100g bielej čokolády
500g mascarpone
250g kyslej smotany
4 vajíčka
3 lyžice práškového cukru
Poleva:
100g čokolády na varenie
50g bielej
80g zmäknutého masla
80ml smotany na šľahanie





Korpus:
V sekacom mixéri rozomelieme sušienky a zmiešame ich s kakaom. Zomleté sušienky zmiešame so zmäknutým maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno tortovej formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode tortovej formy. Ja som dala na dno formy papier na pečenie. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
Plnka:
Smotanu na šľahanie zohrejeme a rozdelíme na 2 časti. Polovicou zalejeme nalámanú tmavú čokoládu a druhou polovicou bielu čokoládu. Obe čokolády v miske miešame, až kým sa čokolády úplne nerozpustia. Potom ich necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vajíčka a práškový cukor metličkou zmiešame v miske. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do polovice plnky pridáme za stáleho miešania vychladnutú tmavú čokoládu a do druhej bielu čokoládu. Miešame, až kým nevzniknú hladké plnky.
Cheesecake
Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejeme 1 naberačku tmavej plnky. Do stredu tmavej plnky potom nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujeme, až kým neminieme obe plnky. Formou trochu zatrasieme, aby sa plnka vyrovnala. Cheesecake pečieme pri teplote 170 °C približne 60 minút. Okraje majú byť zlatohnedé a stred trochu trasľavý. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky na celú noc.
Na druhý deň si pripravíme zmiešaním horúcej smotany, čokolády na varenie a masla čokoládovú polevu, ktorou vrch koláča polejeme. Na záver vrch dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.
Na fotke je môj druhý pokus.Prvý mi hneď zjedli a nevyfotili.Zebrovanie nie je ono,lebo som chcela urobiť tenšie pásiky a použila menšiu naberačku..Ale aj tak nám chutil :-)