Plnené kokosky


Linecké kolieska:
400g hladkej múky
250g Hery
125g práškového cukru
2 žĺtky
citrónová kôra

kokosové vršky:
4 bielka
400g kryštáloého cukru
4PL octu
100g polohrubej múky
150g kokosu

Krém:
200ml mlieka
100g kryštálového cukru
1 zlatý klas
250g masla
2PL kakaa
100g práškového cukru

Ďalej:
nejaký kyselkastý džem
čokoláda + cera


Najskôr si urobím linecké cesto zmiešaním všetkých surovím a dám ho do chladničky.
Bielky s cukrom dáme do väčšej nádoby na hrniec s vodou a šľaháme nad parou.Hmota začne tuhnúť,je teplá a drží tvar.Pridáme ocot a vsypeme kokos a ešte chvíľku šľaháme.Horúcu hmotu odstavíme a vmiešame do nej múku.Na papier vrecúškom nastriekame kokosky.Necháme ich aspoň hodinu voľne vychladnúť a usušiť.Potom kokosky vložíme do rúry a pečieme - sušíme na 130 stupňov,pokým sa spodky sami neodlepia od papiera.To vyskúšate tak,že ich príborovým nožíkom podvihnete.Keď sú upečené,vytiahneme ich z rúry a necháme vychladnúť.Kým sa pečú kokosky zvyknem vyvaľkať a povykrajovať linecké kolieska-mali by byť menšie ako kokosové vršky.Zvýšime teplotu rúry na 180°C a upečieme.
Krém:Do mlieka dám kryštálový cukor,Zlatý klas-dobre rozmiešam a uvarím kašu.Kým chladne,vymiešam maslo s práškovým cukrom a kakaom.Postupne prišľahávam vychladnutú kašu.
Plnenie-zlepovanie:
Po obvode lineckého kolieska pomocou vrecúška nastriekam krém.Do vnútra(stredu)dám malou lyžičkou džem a položím kokosový vrch.Dám vychladnúť a potom namáčam v čokoládovej poleve spodnú časť po kokosové vršky.Lepšie sú keď ich začnete jesť až na druhý deň.