Hrušková bábovka



Táto bábovka je šťavnatá a výhoda je,že ju môžete mať vždy inú,podľa zvoleného ovocia

150g kompotovaných hrušiek(marhúľ,broskýň...)
4 vajcia
1 vanilkový cukor
100ml jogurtu
200g práškového cukru
150g oleja
200g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2PL kakaa



Žĺtka vyšľaháme spolu s vanilkovým a polkou práškového cukru do peny,potom pridáme striedavo jogurt a olej.Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.Hrušky necháme okvapkať a nakrájame na kúsky.K vyšľahaným žĺtkom pridáme múku s práškom do pečiva,zvyšný cukor a do cesta zamiešame hrušky.2/3 cesta nalejeme do pripravenej (vymazanej,vysypanej)formy a do zbytku 1/3 vmiešame kakao a pridáme navrch formy.Pečieme na 150°C,tak 50 minút(podľa rúry),necháme vychladnúť a potom vyklopíme.