Tvarohové hrebene


Kysnuté cesto:
250 g múka hladká
250 g múka polohrubá
1 ks žĺtok
50 g maslo
250 ml mlieko
40 g cukor vanilkový
60 g cukor
10 g droždie sušené
štipka soli
citrónová kôra

Tvarohová plnka:
300 ml mlieko
40 g puding vanilkový
20 g cukor vanilkový
120 g maslo
130 g cukor práškový
250 g tvaroh hrudkovitý

Na potretie:
1 ks vajce
1 lyžica mlieko


Pripravíme si kysnuté cesto.Kto má pekárničku,tak v nej. Ak nemáte,tak ručne.Nechajte ho poriadne podkysnúť.Keď vám kysne cesto, pripravte si plnku. Najskôr uvarte z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten nechajte vychladnúť a vyšľahajte v miske maslo s cukrom. Prišľahajte tvaroh. Do vyšľahaného sladkého tvarohového masla zašľahajte chladný puding.Cesto rozdeľte na dve polovice a každú vyvaľkajte asi na 30x30 cm. Z každého spravte 6 obdĺžnikov tak, že cesto rozdelíte v strede na polovicu a zvisle na tri časi. V jednej polovici cesta spravte zárezy a na druhú rozdeľte plnku. Rozdeľte ju všetku, zdá sa to veľa, ale tak to má byť. Cesto preložte cez plnku asi dva cm cez okraj.Bočné strany zatlačte, prečnievajúcu časť podložte do spodu a hrebeň preložte na plech. Nechajte ešte chvíľku podkysnúť.Vajce rozmiešajte s trochou mlieka a potrite podkysnuté hrebene. Vložte do predohriatej rúry na 170 stupňov a pečte asi 20 minút-teplota záleží od rúry akú máte,toto je z pôvodného receptu,ja som musela znížiť na 150°C.Z tejto dávky budete mať 12 tvarohových hrebeňov,takže je robím z dvojitej dávky.