Modelovacia čokoláda

30g cukru
30g(ml) vody
100g glukózového sirupu,alebo kukuričného
300g tmavej čokolády

Cukor s vodou chvíľu povaríme,odstavíme a pridáme glukózový sirup.Necháme vychladnúť na 40°C.Pridáme rozpustenú čokoládu-môžme opatrne v mikrovlnke-po pár sekundách premiešavať aj keď bude ešte tuhá,alebo vodnom kúpeli.Spolu zmiešame.Miešame kým sa nám nespojí.Vylejeme na potravinársku fóliu a necháme odpočinúť asi 30 minút.Potom ešte prpracujeme a tvarujeme ružičky a pod..Skladuje sa pri izbovej teplote v mikroténovom sáčku.Ak Vám stuhne,tak prepracovaním zmäkne Alebo môžte dať na chvíločku do mikrovlnky.
Pridávam na bielu:
500g bielej čokolády
30g vody
30g cukru
100g glukózového sirupu
robí sa tak isto,ako tmavá.Ak sa Vám pri zmiešavaní oddelí tuk do misky,tak ho vylejte.
Toto je môj prvý pokus o ružičku z čokohmoty: