Parížske tyčinky

 Cesto:
300g mletých orechov
300g práškového cukru
3PL hladkej múky
2 vajcia
krém:
250g masla
1 vanilkový cukor
3 vajcia
120g kryštalového cukru
30g kakaa
čokoládová poleva


vymiešame cesto,z ktorého tvoríme válčeky,silné ako malíček,asi 5cm dlhé.Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie (160°C, cca 10 minut).Do většího hrnce dáme vodu.Z cukru,kakaa a vajec vo vodnej lázni ušlaháme hustý krém,trvá to asi 15 minut. Necháme vychladnúť.Maslo s vanilkovým cukrom vyšlaháme do peny.Potom pomaly všlaháme vychladnutý vaječný krém.Potom ho nastriekame na tyčinky.Nakonec každú tyčinku namočíme krémom do čokoládovej polevy.