Varená knedľa

300-400ml vlažného mlieka
1/3 droždia
2čl soli
1/2čl cukru
500g polohrubej múky
 
Kto má pekárničku,tak hodí všetko tam,kto nie, tak vymiesi cesto ručne-stručne.Musí byť hladké a nelepivé.Necháme ho 1 hodinu kysnúť v teple.Keď je vykysnuté ,rozdelíme ho na dve časti a na pomučenej podložke vytvarujeme knedle.Prikryjeme čistou utierkou a necháme ešte 20 minút oddýchnuť. Do veľkého hrnca si dáme asi tak polovicu vody a necháme zovrieť.Do vriacej vody opatrne vložíme jednu knedľu,zakryjeme a stopujeme 20 minút.Do vtedy neotvárame.Knedľu rýchlo vyberieme a popicháme špajdlou,potrieme maslom(olejom) aby sa nám neurobila kôrka.Tak isto urobíme aj druhú knedľu.