Maková torta

 Korpus:
280 g mletý mak
280 g práškový cukor
12 žĺtkov
14 bielkov
Plnka:
200 g práškového cukru
200 g masla
2 pol.lyžice rumu
2 žĺtka
350 ml mlieka
300 g mletého maku

12 žĺtkov s cukrom vyšľaháme do peny.Pridáme mletý mak a vymiešame.Zo 14 bielkov ušľaháme tuhý sneh.Opatrne,postupne ho vmiešame do makovo-žĺtkovej zmesi.Cesto rozdeľte do dvoch tortových guľatých foriem.Ak vám nevadí múka, formy vymažte a vysypte múkou.Vložte do rúry a pečte na 160 stupňov asi 40 minút(podľa rúry,sa môže byť čas iný).Po upečení každý korpus prerežte na dve polovice. Dostanete 4 rovnaké okrúhle pláty,ktoré následne naplníte plnkou.Mak s mliekom povarte do zhustnutia a nechajte vychladnúť.Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny.Do vychladnutých žĺtkov vmiešajte maslo a vyšľahajte znovu do peny.Pridajte vychladnutý uvarený mak a rum - pre deti rumovú arómu.Poriadne vyšľahajte lahodný krém.Týmto makovým krémom natrite jednotlivé tortové korpusy.Časť plnky si nechajte na horný korpus a okraje torty.Nechajte do druhého dňa v chladničke.