Tortičky-ježkovia.

Cesto:
1/2 uvareného karamelu
5 ks vajcia
150 ml olej
300 g polohrubá múka
1/2 kypriaci prášok
Krém:
1/2 uvareného karamelu
250 g maslo
4 polievkové lyžice polohrubej múky
400 ml mlieko
Na karamel:
500 g kryštálový cukor + 150 ml voda


Najskôr si v suchom čistom hrnčeku upálime cukor na karamel tak, že cukor ohrievame, miešame dokým nezhnedne. Nie prudko, aby sa nespálil.Pomaly po troške prilievame vodu. Ale pozor na popáleniny. Nalejte vodu a ruky preč.Keď karamel prestane prskať, vrch stvrdne, ale ak prilejete zbytok vody, rozpustí sa. Miešajte, dokým nebude mať konzistenciu medu. Preto množstvo vody neprežeňte, aby nebol karamel príliš riedky. Nechajte ho vychladnúť.Karamelové cesto pripravíme tak, že v miske vyšľaháme celé vajcia s olejom, prilejeme polovicu vychladnutého karamelu a prišľaháme múku s kypriacim práškom. Vylejeme na vymastený plech.Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút. Necháme vychladnúť...Do hrnčeka dáme mlieko a múku. Poriadne rozmiešame, aby neboli v mlieku hrudky z múky, privedieme k varu a uvaríme hustejší krém.Do misky dáme zmäknuté maslo, prilejeme k nemu druhú polovicu karamelu a vyšľaháme.Ku karamelovému maslu prišľahávame postupne uvarený