Marlenka


 300g cukor práškový
 400g múka hladká
 250g maslo
 1PL sóda bikarbóna
 3ks vajcia
 3PL med
 podľa potreby mlieko
Plnka:
 375g maslo
 600g salko sladené
Na ozdobenie:
 orechy vlašské
 1ks pikao kakaové

Nad parou rozpustíme maslo.Pridáme med,vajcia,práškový cukor,sódu bikarbónu a múku.Všetko spolu dobre premiešame.Ak je cesto príliš husté pridáme trocha mlieka a znova rozmiešame.Nakoniec si cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.Na plech dáme papier na pečenie,na ktorý rovnomerne rozotrieme jednu časť cesta.Cesto roztierame až tesne po okraj.Pečieme v rúre na 175 stupňov približne 12 minút.Cesto je hotové keď zhnedne a okraje nám začnú tmavnúť akoby sa už pomaličky pripekali.Upečený plát cesta necháme na pečiacom papieri vychladnúť,otočíme ho a okraje orežeme. (spodná strana cesta má väčšie množstvo bubliniek, preto neskôr ľahšie do seba vpije plnku a cesto nám rýchlejšie zmäkne).Orezávame z každej strany cca 2cm.Zvyšné kúsky cesta vložíme do misky a prstami pomrvíme na jemnú posýpku,ktorú neskôr použijeme na zdobenie koláča.
PLNKA: V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo do ktorého postupne primiešame sladené salko.Plnku si rozdelíme na tri rovnaké časti.Prvý plát cesta si položíme na dosku a roztrieme naň prvú časť plnky.Postup opakujeme aj s ostatnými plátmi cesta.Na posledný plát rozotrieme len tri štvrtiny plnky a zvyšok použijeme na potretie okrajov.
NA OZDOBU: Vlašské orechy si nasekáme na drobno.Keď máme čas, môžeme nasekané orechy na sucho troška opražiť.Orechom to dodá výraznejšiu chuť a aj krajšiu farbu.Vrch a boky koláča si posypeme posýpkou ktorú sme si pripravili zo zvyškov cesta.Posýpku môžeme rukou veľmi jemne popritláčať aby sa nám spojila s plnkou a vytvorila nám tak ďalšiu vrstvu koláča.Na vrch vysypeme nasekané vlašské orechy a na úplný koniec už len vrch cik-cak pokvapkáme Pikaom.Ak nemáte orechy,tak nedajte,nič sa nestane