Schizofrenik

KORPUS:

100g orieškov mix

100g polohrubej múky

160g kryštálový cukor

125g klasické zmäknuté maslo

KRÉM:

250g mascarpone + 40g vanilkový cukor

250ml smotany na šľahanie + 40 g vanilkový cukor

VRCH:

100g orieškov mix (dokopy aj s korpusom teda 200g)

1 Pikao (zahustené kakaové mlieko v tube)

1 jesenka (alebo piknik - zahustené sladené mlieko v tube)

Postup:

KORPUS:

Orechy postrúhať,pridať ostatné ingrediencie,vypracovať cesto,natlačiť na spodok formy a šup do rúry na 15 minút (180 stupňov) - necháme úplne vychladnúť.

KRÉM:

Mascarpone vymiešame s cukrom.Smotanu vyšľaháme aj s cukrom do šľahačky.Opatrne zmiešame s mascarpone a navrstvíme na vychladnutý korpus.

VRCH:

Oriešky na sucho opražíme.Ak sme mali v orechovom mixe aj lieskovce, tak ich po opražení povyberáme,pošúchame v rukách(zbavíme sa šupiek) a až vychladnuté oriešky rozložíme na vrch.Pred podávaním odkrojený koláčik prelejeme CIK-CAK spôsobom najprv JESENKOU, potom PIKAOM.