čokoládové briošky

600g polohrubej múky
250ml vlažného mlieka,
20g čerstvého droždia
90g cukru krupica
90g zmäknutého masla
2 vajcia
1 vanilkový cukor
ďalej:
čokoláda
1 žĺtok
trošku mlieka


Pripravíme si klasické kysnuté cesto,ktoré necháme hodinu kysnúť.Keď je cesto vykysnuté,vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska.Na každé koliesko položíme kocku čokolády.Koliesko preložíme na polovicu a znovu na polovicu.Pripravíme si plech na muffiny,ktoré vystelieme papierovými košíčkami.Do každého košíčka dáme po tri preložené kolieska a opäť necháme podkysnúť asi 20 minút.Podkysnuté briošky potrieme vyšľahaným žĺtkom s troškou mlieka.Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Biela čokoláda