Karamelová roláda

Cesto:
4 vajcia
120 g práškového cukru
120 g polohrubej múky
Krém:
150 g práškového cukru
2 lyžice vody
100 ml mlieka
10 g hladkej múky
1 žĺtok
200 g masla
1/2 balíčka vanilínového cukru
A čokoláda na poliatie
Cesto:

Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh,do ktorého zapracujeme preosiaty práškový cukor a žĺtky.Šľaháme,až vznikne pevná pena. Do pripravenej peny opatrne zamiešame preosiatu múku.Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.Upečené cesto ešte za tepla vyklopíme z plechu na čistú utierku,odstránime papier a zavinieme.
Karamelový krém:
Do rajničky nasypeme 80 g práškového cukru a vareškou ho na ohni miešame dovtedy,kým sa cukor nerozpustí a nezafarbí dozlatista.Odstavíme z ohňa,zalejeme 2 lyžicami vody,vrátime späť na oheň a rozvaríme. V mlieku dobre rozmiešame hladkú múku a žĺtok.Zmes vlejeme k rozpustenému cukru a uvaríme hustú kašu,ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s vanilínovým cukrom a 70 g práškového cukru. Do maslového základu primiešame vychladnutú karamelovú kašu. Krém dobre vymiešame.
Vychladnuté cesto rozvinieme,natrieme karamelovým krémom a opatrne opäť zvinieme. Roládu polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.